Други дейности

Kонеферми с отбрани породи коне


ЛИТЕКС КОМЕРС АД разполага с една от най-добрите конни бази на Балканския полуостров. Около 60 чистокръвни жребци и кобили обитават конюшнята разположена над град Ловеч, една от най модерните във източна европа. В момента животните са на отглеждане и подготовка за състезания в Германия, Франция, България и Англия. Конете се намират в един от най-известните центрове за тренировки в Кьолн.

В момента ЛИТЕКС разполага с голяма конюшня в Германия. Целта е на състезания в Германия и други европейски страни, българските коне, собственост на ЛИТЕКС КОМЕРС да печелят титли и съответните наградни фондове.

Конете имат спечелени много първи места и други призове на състезания в Германия, Франция и България. Средствата от наградния фонд се събират в представителството и се инвестират в подготовката на новото поколение коне.

Конната база в Ловеч се посещава от едни от най-известните личности в света на спорта и бизнеса – бившият президент на МОК Хуан Антонио Самаранч, шефът на концерна Пума - Хорст Витман и колегата му от Адидас - Хорст Рибенауер.

Сред конете се забелязват изключително качествени синове и дъщери на Садлърс Уелс, Кейп Крос, Пивотал, Ксаар, Айрън Маск, Данхил Денсър, Шато Женеро и др.

ЛИТЕКС КОМЕРС с много любов и с изключителен професионализъм развива този спорт. Сътрудници в Англия и Германия се грижат за откриването на нови расови коне, следят резултатите и планират състезанията.

В Англия, в Британ Хаус Стъд близо до Съмърсет се отглеждат едни от най реномираните кобили майки като: Ла кучина, Бризейда, Лайди Линда, Персефона, Персеида и др.. Техните кончета се котират на много високо ниво и ежегодно присъстват в бук едно на Татърсалс.

Управление


Сдружение Българска Национална Асоциация за Конни Надбягвания
Управление:

  • Гриша Данаилов Ганчев
  • Иван Йорданов Василев
  • Милко Константинов Димитров

Асоциация на Коневъдите в България
Управление:

  • Георги Тодоров Йорданов
  • Гриша Данаилов Ганчев
  • Искра Василиева Григорова

 

News

    • (Очаквайте скоро)